NYHETER

Mars, 2021

Larsnes Mek. Verksted AS 40 år!

Larsnes Mek. Verksted AS ble etablert 2. mars 1981 og har blitt ett av de ledende skipsverftene innen fiskeri og brønnbåter i Norge. Verftet ligger på Larsnes i Sande kommune på Sunnmøre, strategisk plassert i den maritime klyngen og med skipsleia og storhavet som naboer. Verfts-miljøet på Larsnes kan trekke på tradisjoner for reparasjoner og skipsbygging nesten helt tilbake til 1800-tallet.

Les meir
Desember, 2020 Ny kontrakt til Larsnes!

Larsnes Mek. Verksted AS og Naviera Orca Chile SA har inngått kontrakt på bygging av en brønnbåt på 2800m3, som får verftets bygg nr. 68.

Båten er designet av Skipskompetanse AS, Måløy og er en videreutvikling av bygg nr. 67 Ro Sailor til Rostein AS. Båten blir den niende (9) i rekken av en serie båter utviklet i samarbeid mellom Skipskompetanse, Larsnes, Rostein og Naviera Orca.

Les meir
September, 2020 “Ro Vision” -Ship of the year!

Det er med stolthet vi kan meddele at vårt bygg nr. 65, "Ro Vision" vant prisen Ship of the Year 2020!

Ship of the Year 2020 går til en fartøystype hvor Norge er verdensledende både på teknologi og design, sa fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen da han delte ut den prestisjetunge prisen i Bergen i dag.

- Brønnbåtflåten fortsetter fremover, og årets vinner viser at det satses på lavere utslipp og økt sikkerhet, sier Ingebrigtsen, og berømmet grunnleggeren av rederiet Rostein; Odd Einar Sandøy, som en av pionerene for denne næringen.

Brønnbåten “Ro Vision” er bestilt av Rostein AS og bygget ved Larsnes Mek. Verksted AS og designet av Skipskompetanse AS.

Les meir