NYHETER

September, 2020 “Ro Vision” -Ship of the year!

Det er med stolthet vi kan meddele at vårt bygg nr. 65, "Ro Vision" vant prisen Ship of the Year 2020!

Ship of the Year 2020 går til en fartøystype hvor Norge er verdensledende både på teknologi og design, sa fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen da han delte ut den prestisjetunge prisen i Bergen i dag.

- Brønnbåtflåten fortsetter fremover, og årets vinner viser at det satses på lavere utslipp og økt sikkerhet, sier Ingebrigtsen, og berømmet grunnleggeren av rederiet Rostein; Odd Einar Sandøy, som en av pionerene for denne næringen.

Brønnbåten “Ro Vision” er bestilt av Rostein AS og bygget ved Larsnes Mek. Verksted AS og designet av Skipskompetanse AS.

Les meir
Juli, 2020 Ro Venture er ferdigstilt på rekordtid og overlevert til rederi!

Ro Venture ble torsdag den 16.07.2020 levert til rederiet Rostein AS. Båten er søsterskip til bygg nr. 65 Ro Vision, som er nominert til Ship of the Year 2020 og blir med dette den andre hybride brønnbåten i verden!

Begge båtene er utstyrt med batteripakke fra Siemens, tre sett dieselgeneratorer fra Yanmar og har SCR anlegg for NOX-rensing fra Emigreen montert ombord.

Les meir
April, 2020 Rostein AS har kontrahert ny brønnbåt.

Larsnes Mek Verksted AS har signert ny kontrakt med Rostein AS på en 2800 m3 brønnbåt.  Båten er designet av Skipskompetanse AS i Måløy og er på 79,27 m lengde og 15 m bredde, og er bygget på samme tekniske plattform som de andre i serien LFC2020.

Les meir